MALZEMELER
500 gr.taze fasülye
2 adet yumurta
1çay bardağı mısır unu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
YAPILIŞI
-Fasülyelerin sapları ayıklanıp boylarına göre 2 veya 3 parçaya kırılır.
-Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır dağılmayacak şekilde olmalı iyice süzülür.
-Bir kaseye fasülye alınır üzerine 2 yumurta kırılır,mısır unu,tuz ve baharat lar eklenir iyice karış
tırılır.
-Teflon tavaya çok az yağ damlatılır ısınınca fasülye dökülüp düzeltilir.
-Alt tarafı iyice kızarınca tabakla alt üst edilip diğer tarafıda iyice kızartılır.
-Sıcak servis yapılır.Ben cacıkla yemesine bayılırım:)))
AFİYET OLSUN...
No comments:
Post a Comment