Bu tarifte ölçü veremiyorum.Kişi sayısına göre ve damak zevkinize göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz...
MALZEMELER:
600 gr. haşlanmış kuşbaşı et
2,5 su bardagi pirinç ( 1-2 saat önce ıslatılmış )
2 adet domates rendesi
4 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 corba kasigi tereyağ
3-4 corba kasigi siviyag
tuz
et suyu
YAPILIŞI:
Öncelikle güvecimize yağ koyup, biberleri kavuralım.İçerisine domates rendesini de ekleyip birlikte tekrar kavuralım.Kavrulan malzemeye daha önceden haşladığımız etlerimizi ve pirinci de ilave edip,pirinçlerin üzerini geçecek kadar et suyu ve en son tuzunu ekleyip önce harlı ateşte daha sonra alti kısık olarak pirinçler yumuşayana kadar (pirinç suyunu tam çekmeden ocağın altını kapatalım güvecin ısısıyla pilav tam oluyor) pişirelim...
AFİYET OLSUN
No comments:
Post a Comment