

rin...i urfa biberi yoksa istediğiniz biberi koyabilirsiniz karabiberi tuzu tepsiye koyup azar azar su yedirip çiğköfte kıvamında yoğururuz yoğurduğumuz köfteden tavla zarı büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz rahat yuvarlamak için arada bir elimizi suyla ıslatıyoruz yuvarladığımız köftelerimizi bol sıvıyağda kızartıyoruz pazı yaprağının saplarını yaprağından ayırıyoruz saplarını bıçakla çok minik doğruyoruz ıspanak yıkar gibi iyice yıkıyoruz tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyup haşlıyoruz haşlanan pancarımızı yani pazı saplarını 1 fincan sıvıyağda kavuruyoruz onuda bir kenara bırakıyoruz etimizi nohutu börülceyi kuyruğu düdüklü tencereye koyuyoruz nohutu börülceyi akşamdan suya ıslıyoruz yemeğimiz piştimi kavurduğumuz pancarı ilave ediyoruz 10 dakika daha kaynatıyoruz tencerenin kapağını kapatmadan yemeğimiz piştikten sonra kişi bşına birer tabak hazırlıyoruz tabaklara birer küçük kase dolusu köfteden koyuyoruz üstüne sulu yemeği koyuyoruz en üstüne sarmısaklı yoğudu döküyoruz afiyet olsun aslında bu yemek çok zahmetli birgün önceden köftesini pancarını hazırlıyoruz
No comments:
Post a Comment