Monday, August 5, 2013

Çin Usulü Et Yemeği


cin usulu et yemegi 1 Çin yemeklerini yapmayı da yemeyi de çok severim. Türkiye'de yediğimiz çoğu Çin yemeği, bizim damak tadımıza uyarlanmış oluyor. Bu tarif de tamamen bizim zevkimize uygun. Değişiklik isteyenlere işte çok lezzetli bir tarif:


Malzemeler:


400 gr dana eti (biftek ya da yağsız et)- yarım cm kalınlığında demir 1 lira büyüklüğünde kesilmiş


1 çorba kaşığı sirke


3 çorba kaşığı soya sosu


1 çorba kaşığı nişasta-3 çorba kaşığı soğuk suda eritilmiş


2-3 çorba kaşığı sıvı yağ (tercihen soya yağı)


1-2 dolmalık biber

Yarım bağ yeşil soğan


1-2 adet havuç


İsteğe bağlı acı sos




cin usulu et yemegi 2






Yapılışı:


Dana etleri tavada yağsız olarak suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurulur. İçine sıvı yağ, havuç, yeşil biberler eklenip az daha kavurulur. Sulandırılmış nişastanın içine sirke ve soya sosu dökülüp karıştırılır, etlere eklenir. 2-3 dakika çevrildikten sonra yeşil soğanlar eklenip çok az pişecek kadar karıştırılıp ocaktan alınır.



No comments:

Post a Comment