Monday, August 5, 2013

SCHWEDİSCHE APFELTORTE (İSVEÇ USULÜ ELMALI TURTA)



schwedische apfeltorte isvec usulu elmali turta 1

schwedische apfeltorte isvec usulu elmali turta 2

Bu tarifi bir alman dergisinden denedim ve iyikide denemişim çok hafif çok leziz gerçekten, üstelik evde yenmeyip kalan elmaları değerlendirmek içinde mükemmel bir tarif...

SCHWEDİSCHE APFELTORTE

Malzemeler:

2oogr. Büsküvi

4-5Yemek kaşığı eritilmiş margarin

5Adet ekşi elma

2Yumurta

1Nescafe fincanı şeker

1Paket vanilya

1Paket vanilyalı puding

2Limonun suyu

50gr.Yumuşamış tereyağı veya margarin

Üzeri için:

1Küçük kutu krema(200gr.)

1Paket krema sertleştirici

1Yemek kaşığı şeker

Süslemek için:

Çikolata parçaları

Yapılışı:

İlk olarak büsküviler robottan geçirilip un haline getirilir ve bunun üzerine eritilmiş margarin ilave edilerek karıştırılıp iyice yedirilir kelepçeli bir kalıba alınıp yayılır ve üzeri elle bastırılarak sıkıştırılıp turtanın alt tabanı oluşturulur.

Diğer tarafta elmalar yıkanıp kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri bir şekilde doğranır.

Bir tencereye yumurtalar,şeker,limonsuyu,puding,vanilya,tereyağ alınıp çırpılır ve elmalar ilave edilip ocağa alınır arada karıştırarak hafif ateşte puding koyulaşana dek pişirilir ve ocaktan alınır.

Pişirdiğimiz elmalı karışım ılık olunca kalıptaki büsküvinin üzerine yayılıp üzeri düzeltilir ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 25-30dk.pişirilir.Fırından aldıktan sonra en az 2 saat soğumaya bırakılır.(bu sürede kesinlikle kelepçe açılmamalıdır)

Kremayı hazırlamak için bir kaba krema,krema sertleştirici ve şeker alınıp koyulaşana kadar çırpılır.

Soğumuş olan turtanın kelepçesi çıkarılır üzerine krema sürülür ve çiokalata parçalarıyla süzlenip buzdolabına kaldırılır...

Afiyet olsun....



No comments:

Post a Comment