
Malzemeler.
1/2 kg iki kez çekilmiş orta yağlı kıyma
1 pk. köfte harcı
1 çay kaşığı (silme) kimyon.
1 çorba kaşığı (Tepeleme) tereyağı
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı (silme) ev tipi domates salçası
1 çorba kaşığı (silme) ev tipi biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut.
Üzerine serpmek için istenirse kuru nane ve pul biber.
Yapılışı:
Kıymayla köfte harcı iyice karıştırılıp yoğrulur. Küçük köfteler yuvarlanır.
Soğan çok ince küp küp doğranır. (Rondoda ya da rende ile güzel olmuyor) Tereyağında pembeleşinceye kadar karıştırarak kavrulur.
Üzerine salçalar ilave edilir ve iyice azilerek kavrullması sağlanır.
Köfteler ilave edilir. Tencere sallanarak köftelerin karışması ve her tarafının hafifçe kızarması sağlanır. (Kaşık yada çatal kullanılırsa köfteler dağılabilir)
Nohut ilave edilerek üzerini kaplayacak şekilde su katılır. Tuz eklenir. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
İstenirse tabaklara servis edildikten sonra pul biber ve nane serpilebilir. Kimileri limon da ekler ama ben nohutta ekşi tadı pek sevmiyorum.
Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment