Kıymalı Turşulu Kol Böreği
Malzemeler;
4 - 5 adet yufka
250 gr kıyma
1 yemek tabağı veya küçük paket lahana turşusu
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, kimyon, tuz
Börek Sosu;
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 yumurta
Susam çörek otu
Yapılışı;
Yanlış hatırlamıyorsam bir yemek dergisinde benzer bir tarif görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla uyarlayarak bu böreği hazırladım. Herkesten tam not alan, iştah açıcı enfes bir börek.
Turşuları ekşiliğini almak için yıkayarak fazla suyunu sıkın. Soğanla birlikte yemeklik doğrayın. Soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Turşuyu ve baharatları ekleyip iç harcı hazırlayın, ılımaya bırakın.
Börek sosu için bütün malzemeleri pürüzsüz kıvam alana dek karıştırın.
Yufkaları geniş bir zemine serin, her tarafına eşit şekilde sos sürün.İç harcı üzerine serpiştirin. Büyük rulolar hazırlayarak tepsinizin ortasından başlayarak yerleştirin. Ben orta boy tepside 4 yufka kullandım. Büyük tepsiler için 5 yufka yeterli olur. Kalan sosa yumurtayı ekleyip böreğin üzerine dökün, susam çörek otu serperek 200 derecede altı üstü kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment