Monday, January 6, 2014

Kıymalı Turşulu Kol Böreği



kiymali tursulu kol boregi 1


Kıymalı Turşulu Kol Böreği






Malzemeler;


4 - 5 adet yufka


250 gr kıyma


1 yemek tabağı veya küçük paket lahana turşusu 


2 adet orta boy soğan


2 yemek kaşığı sıvı yağ


Karabiber, kimyon, tuz






Börek Sosu;


1 su bardağı süt


2 yemek kaşığı yoğurt


1 yemek kaşığı sıvı yağ


1 paket kabartma tozu






Üzeri için;


1 yumurta


 Susam çörek otu






Yapılışı;


Yanlış hatırlamıyorsam bir yemek dergisinde benzer bir tarif görmüştüm. Hatırladığım kadarıyla uyarlayarak bu böreği hazırladım. Herkesten tam not alan, iştah açıcı enfes bir börek.


Turşuları ekşiliğini almak için yıkayarak fazla suyunu sıkın. Soğanla birlikte yemeklik doğrayın. Soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun, kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Turşuyu ve baharatları ekleyip iç harcı hazırlayın, ılımaya bırakın.


Börek sosu için bütün malzemeleri pürüzsüz kıvam alana dek karıştırın.


Yufkaları geniş bir zemine serin, her tarafına eşit şekilde sos sürün.İç harcı üzerine serpiştirin. Büyük rulolar hazırlayarak tepsinizin ortasından başlayarak yerleştirin. Ben orta boy tepside 4 yufka kullandım. Büyük tepsiler için 5 yufka yeterli olur. Kalan sosa yumurtayı ekleyip böreğin üzerine dökün, susam çörek otu serperek 200 derecede altı üstü kızarana dek pişirin. 






Afiyet olsun...






No comments:

Post a Comment