Monday, January 6, 2014

ŞEKER PARE Annane usülü:))



seker pare annane usulu 1






seker pare annane usulu 2






seker pare annane usulu 3




Merhaba canlarım:)) 2012 son tarifi Şeker Pare annane usülü:)) Nefis bir ev tatlısı ben yemeye doyamayanlardanım... Tatlımız da şerbete doymuyor ölçü fazla gelmesin şurubunu yutuyor yutuyor ve pare pare dağılıyor tabakda da ağızda da:))) Denemeniz beğenmeniz dileğiyle...

Mutlu Yıllar:)) Hoşgeldin 2013

Malzeme 

250 gr kase margarin ben terem yağ kullanıyorum

2 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yumurta, 1 yumurta sarısını üzerine sürmek için ayıralım

1 su bardağı pudra şekeri

4 su bardağı un

Bir buçuk paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti

6 su bardağı su

6,5 su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı


  • Yağ ve pudra şekerini mikserle çırpalım.

  • Yumurtaları, sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.

  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip elimizle yoğuralım.

  • Kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.

  • Hamura şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.

  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

  • Şeker ve suyu kıvam alıncaya kadar kaynatalım.

  • Ocaktan almadan limon suyunu ilave edip şerbeti soğumaya bırakalım.

  • Pişen şeker pareleri fırından alıp 3 dak. dinlendirip ılık şerbeti üzerine dökelim.

  • Bir gece bekletip servise sunalım...

  • Afiyet olsun. 



Sevgilerimle


Banu Altun



No comments:

Post a Comment