Saturday, December 14, 2013

Anadolu usulü Ali Nazik


Hayırlı akşamlar sevgili dostlarım..yağmur yağdı yağacak bir günün sonunda akşam yemeğimizi yemiş kahvelerimizi yudumlarken bu gün pişen yemeği sizinle paylaşmak istedim..

Bazı tarifler şaşırtır insanı elde edilen sonuç beklediğinden iyi olunca afiyet ve ailece yenince mutluluğun artması kaçınılmaz..

Bugün Ali Nazik yemeğini denemek istedim..Babannemin köy evinden alınan çanak çömlek depodan çıkarıldı..kalayına şüphe duyduğum için tabanına yağlı kağıt döşeyerek endişemi ortadan kaldırdım..

Akşama yakın mutfağa girip tarifimi denedim..Mutfaktaki kokular hafif dumanlar ve açlık çok güzel bir ortam oluşturdu..denemeyenlere tavsiye ediyorum mutlaka sevdiklerinize özellikle de davetlerinizde denemelisiniz..tarife geçiyorum...resimler cep telefonuyla çekilmiştir..

Gerekli malzemeler:

200 gr yağlı kıyma(kuzu kıyması ile daha güzel olduğuna dair deyimler var)

250 gr süzme yoğurt

2 patlıcan

100 gr tereyağı

1 çay kaşığı kırmızıbiber

Süslemek için sivri biber veya maydanoz dalları


anadolu usulu ali nazik 1



Patlıcanlarımızı yıkayarak çatalla piştikçe havasını dışarıya atması için çatalla delikler açıp közlüyoruz ben közlemeyi ocak üstünde sac içerisinde yaptım.



anadolu usulu ali nazik 2


Sevgili eşim uyuyakaldığı için mangalı yakacak başka bir gönüllü yoktu dolayısıyla köfteleri yoğurarak tost makinesinde pişirdim benim makine hem tost hem grill özellikli...ince şişlere de dizilerek yapılabilir ki doğru olani da o ama bende şiş olmadığı için normal köfte olarak pişirmek zorunda kaldım..köfteler piştikten sonra bir tavaya tereyağımızı ve kırmızıbiberimizi koyarak bir iki çeviriyoruz.


anadolu usulu ali nazik 3


Közden alınan patlıcanların kabukları soyularak ince ince kıyılır ardından yoğurda katılarak karıştırılır elde edilen karışım kullanacağınız yayvan bir tabağa veya küçük bir tepsiye dizilir ben fırına da girebildiği için köyden aldığım bu çanağa dizdim..


anadolu usulu ali nazik 4


Tepsimizi hafif sıcaklıkta ısıtılmış fırınımıza veriyoruz 100 derece olarak ayarlayabilirsiniz fırının sıcaklığını.Bu şekilde yemeğe hazır vaziyette bekletmeniz mümkün..uzun süre olmaması şartıyla.


anadolu usulu ali nazik 5



Tadı da güzel görüntüsü de..klasik bir anadolu yemeğidir..aynen uygularsanız sonuctan şüphe duymazsınız..tavsiye ederim..










Sevgilerimle..






..


No comments:

Post a Comment