MERHABALAR
Mutlu pazarlar
Dün İstanbul'da muhteşem bir hava vardı,annemden öğrendiğime göre Bursa'da da öyleymiş:)ve bu havanın tadını çıkartmak için kendimizi dışarı attık.Eve döndüğümüzde akşam olmuştu ve hiç bir hazırlığım yoktu,haftasonları özel yemek hazırlamaya çalıştığım için aklıma Bursa mutfağına has pideli köfte hazırlamak geldi.Daha önce hazırlayıp, nofrostta attığım inegöl köfteler imdadıma yetişti. Hazırlaması 20 dakika almayan bu süper lezzet ortaya çıktı
Bursa da Kayhanda yada Konakta yediğim pideli köfteler gibi olmasada, kendi kulvarında gayet lezzetliydi.:) Biz zevkle yedik.Üzerine de Bursadaki yazlığımızdan topladığım ve nofrostta sakladığım biberler çook yakıştı,tam bursa usulü pideli köfte oldu:)
Bir Bursa'lı dan tavsiye:yolunuz Bursa'ya düştüğünde, pideli köfte yemeden dönmeyin:)
Malzemeleri:
* 10 adet inegöl köfte
* 1 adet pide
* 3 yemek kaşığı domates salçası
* 6 adet sivri biber
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 kase yoğurt
Hazırlanışı:
1-Köfteleri fırında 190 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz
2-Pideleri küp küp doğruyoruz.fırında 5-10 dakika ısıtıyoruz
3-Salçayı biraz su ile sulandırıyoruz
4-Servis tabağına önce pideleri döşüyoruz
5-Ardından sosu ve yoğurdu pidelerin üzerine gezdiriyoruz,
6-En üste köfteleri yerleştiriyoruz
7-Biberleri ocakta yada fırında közleyip üzerini süslüyoruz
(mevsiminde domates ile de süslenebilir)
8-Sevgiyle sunuyoruz
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment