Tuesday, December 10, 2013

ÇORTU KÖFTESİ (Turşulu köfte)


cortu koftesi tursulu kofte 1Malzemeler:

* 2 su bardağı ince köftelik bulgur


* 1/2 su bardağı beyaz un


* 1 yumurta


* 500 gr ( bir büyükçe kase) beyaz lahana turşusu


* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan


* 3-4 diş sarımsak


* Normal su veya turşu suyu


*1 tatlı kaşığı pul biber


* Tereyağ veya sıvıyağ


* Tuz, karabiber




cortu koftesi tursulu kofte 2Yapılışı: Bulguru geniş bir kase içinde 2 su bardağı turşu suyu veya normal ılık su ile hafi kabarana kadar bekletin unu, yumurtayı ilave ederek iyice yoğurun, yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparak yuvarlak şekil vererek yassılaştırın, Turşu suyunu,turşuyu normal su ile karıştırarak tencerede kaynatın, köfteleri içine atın, kısık ateşte pişene kadar bekleyin, diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları yağın içinde iyice kavurun pul biber ilave


edin ,köfteleri turşu ve suyuyla birlikte tabaklara servis yapın üzerine bolca yağlı biberden dökün.


Afiyet Şeker Olsun....

cortu koftesi tursulu kofte 3NOT:


* Bu yemek Bitlis yöresine aittir.


* Bu yemeğin bir adıda ÇORTİ TABLAMASI


* Bulguru turşu suyu ile yoğurduğumuzdan tuz ayarını iyi yapmak gerekir


* İsteyen servis yaparken maydadoz ilede süsleyebilir.


* Hamurun çok iyi yoğrulması gerekirki köfte şekli verilebilsin.


* İsteyen içine et koyabilir.


* İsteyen et su tablet ile pişirebilir.


* İsteyen bulguru yoğururken alça ilave edebilirsiniz.


* Malzemeleri kullanırken insiyatifinizi kullanabilirsiniz.


* Yemek turşu ile yapıldığından yiyenlerin özellikle tansiyon hastaları dikkat etmelidirler.


* Bu yemek kalan lahana turşularının değerlendirimesi sonunda ortaya çıkmıştır.


* Çok sağlıklı ve lezzetli bir yemektir.










HEDİYENİ KALBİNLE VERMELİSİN


cortu koftesi tursulu kofte 4

No comments:

Post a Comment