Çilbir, çocukluğumun unutulmaz yemeklerinden biridir aslında.
Babadağda çilbir derler ve yoğurtsuz olarak böyle pişirirler, yoğurtla alakası yoktur babadağ çılbırının:))
Küçükken bayılırdık çilbire en sevdiğim yemeklerin içinde yerini alırdı. Annem, yengem yada babannem kim pişirirse pişirsin ev halkı tarafından çok sevilen bir yemekti.
Hepi topu yumurta aslında ama yumurta da allahın bir lütfu bence, yumurtasız bir hayat nasıl olurdu ki? Kurabiyeler kekler pastalar olmazdı sanırım, hemen hemen herkesin sevdiği yumurtayı birde böyle deneyin derim:))
Yumurtaları haşalıp soyup iri iri doğrayın.
Başka bir tencerede tereyağını eritip içine biraz salça ve biraz kırmızı toz biber(biz aşrengi deriz ) ilave edip bir iki çevirip üzerine yeteri kadar su ve tuz ilave edin kaynadıktan sonra içine yumurtaları koyup kısık ateşte biraz daha kaynamaya bırakın.
Serviz etmeden önce üzerine karabiber dökmeyi unutmayın olmazsa olmaz:)
Afiyet olsun hoşçakalın..........
No comments:
Post a Comment