Merhaba canlarım:)) Hayırlı cumalar:)) Hazır Kurban Bayramından çıktık bende etlerin yanına nefis yaren Domates Sulu Pilav tarifimi seçtim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....
Malzeme
2 su bardağı baldo pirinç
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı domates suyu hazır değil kendimiz yapıyoruz:))
2 su bardağı tavuk veya et suyu
4 yemek kaşığı dolamalık fıstık
1/2 çay kaşığı Knorr sarımsaklı çeşni
tuz, toz fesleğen
1 çorba kaşığı tere yağı
Karabiber
Yapılışı
- Pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suda yarım saat ıslatalım
- Islanmış pirinçleri yıkayıp süzelim.
- Tencerede sıvı yağı ısıtalım, dolmalık fıstıkları katıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pirinci katıp kavurmaya devam edelim.
- Şeffaflaşan pirinçlere sarımsaklı çeşni, tuz, fesleğen katıp karıştıralım.
- Tereyağı eritip kızdıralım pirinçlerin üzerine döküp tekrar karıştıralım.
- Domates suyu ve kaynamış 2 su bardağı et suyu ilave edip iyice karıştıralım.
- Tencerenin ağzını kapatıp orta ateş de göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişmiş pilavımızı 10 dakika dinlendirip bol karabiber serpip servise sunalım.
Sevgilerimle
Banu Altun
No comments:
Post a Comment