Sunday, September 15, 2013

DOMATES SULU PİLAV



domates sulu pilav 1



domates sulu pilav 2



domates sulu pilav 3



domates sulu pilav 4



domates sulu pilav 5



domates sulu pilav 6






Merhaba canlarım:)) Hayırlı cumalar:)) Hazır Kurban Bayramından çıktık bende etlerin yanına nefis yaren Domates Sulu Pilav tarifimi seçtim. Denemeniz beğenmeniz dileğiyle....






Malzeme 


2 su bardağı baldo pirinç


3 çorba kaşığı sıvı yağ


1 su bardağı domates suyu hazır değil kendimiz yapıyoruz:))


2 su bardağı tavuk veya et suyu


4 yemek kaşığı dolamalık fıstık


1/2 çay kaşığı Knorr sarımsaklı çeşni 


tuz, toz fesleğen


1 çorba kaşığı tere yağı 


Karabiber






Yapılışı 


  • Pirinçleri sıcağa yakın tuzlu suda yarım saat ıslatalım

  • Islanmış pirinçleri yıkayıp süzelim.

  • Tencerede sıvı yağı ısıtalım, dolmalık fıstıkları katıp pembeleşinceye kadar kavuralım.

  • Pirinci katıp kavurmaya devam edelim. 

  • Şeffaflaşan pirinçlere sarımsaklı çeşni, tuz, fesleğen katıp karıştıralım. 

  • Tereyağı eritip kızdıralım pirinçlerin üzerine döküp tekrar karıştıralım.

  • Domates suyu ve kaynamış 2 su bardağı et suyu ilave edip iyice karıştıralım.

  • Tencerenin ağzını kapatıp orta ateş de göz göz olana kadar pişirelim.

  • Pişmiş pilavımızı 10 dakika dinlendirip bol karabiber serpip servise sunalım.

Afiyet olsun.


Sevgilerimle


Banu Altun







No comments:

Post a Comment