Thursday, September 5, 2013

Pakistan Usulü Tavuklu Pilav


pakistan usulu tavuklu pilav 1Etkinliğin bu ayki konusu tavuk seçilmiş, şirin mi şirin bir logo Bujene tarafından yapılmış, ev sahibimiz de Yemek Aşkı'nın yazarı Emel imiş.

Ben de çok severek yediğimiz, tarifini Pakistan'lı arkadaşımız Salma'dan öğrendiğimiz, tavuklu pilav ile katılmak istedim. Salma, her sene iftarda bizleri çağırıp, birbirinden güzel yemekler yapar. Kendisi doktor olmasının yanında üç güzel kızın annesi olup yemeklerde de çok beceriklidir. Bu pilavı öğrendiğim davette diğer arkadaşları, akrabaları da vardı. Pakistanlılar'ın arasında üç Türk, bayıla bayıla yedik yapılan harika yemekleri...

Arkadaşımın tavuktan pek hoşlanmayan kızının da en sevdiği yemek oldu bu... Umarım sizler de seversiniz...

Malzemeler:



3 adet tavuğun göğüs kısmı (kuş başı şeklinde doğranacak)

3-4 adet soğan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

1,5 su bardağı basmati pirinç

3 su bardağı su

Dökme demir tencere (önerilir)

Yapılışı:



Soğanları salata soğanı gibi uzun uzun doğruyorsunuz. Yağ ve tuzla kahverengi renk alıncaya kadar, sıkça karıştırarak kavuruyorsunuz. Kahverengi olurken aman yanmasın!

Tavukları tencereye katıp, önce suyunu salana, sonra da çekene kadar çooook kısık ateşte soğanlarla birlikte pişiriyorsunuz.

Suyunu çekince, içine 1 yemek kaşığı kimyon tohumu katıyorsunuz.(Çekilmiş kimyonu önermem, tadı tohumu ile güzel).

Yıkanıp, suyu süzülen, pirinçleri ve suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatıyorsunuz. Kısık ateşte pilav pişinceye kadar pişiriyorsunuz...

Rahmetli babamın dediği gibi nefis türül enfes tavuklu pilavı afiyetle yerken, Salma ve benim kulaklarımı çınlatıyorsunuz...


No comments:

Post a Comment