Wednesday, September 11, 2013

Diyarbakır usulu içli pilav



diyarbakir usulu icli pilav 1






DİYARBAKIR USULU İÇ PİLAV MALZEMELERİ 

250 GRAM KUZU CİĞERİ 

2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ 

1 ÇAY BARDAĞI BADEM 

1BUÇUK SU BARDAĞI PİRİNÇ

 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN 

2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ 

KARABİBER TUZ VE İSTEDİĞİNİZ BAHARAT 


DİYARBAKIR USUSLÜ İÇ PİLAV TARİFİ

2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞI TENCEREMİZE KOYALIM

 CİĞERİ UFAK DOĞRAYALIM İYİCE YIKIYALIM TENCEREYE KOYALIM KAVURALIM 

ÜZERİNE KUŞ ÜZÜMÜ BADEMLERİ İLAVE EDELİM KAVURALIM 

DİĞER YANDAN PİLAVIMIZI TENCEREMİZE KOYALIM 1 YEMEK KAŞIĞI YAĞLA KAVURALIM 

2.5 SU BARDAĞI SUYUMUZU EKLEYELİM KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM 

KAVURDĞUMUZ CİĞERLİ MALZEMEYİ KARIŞTIRALIM SERVİS YAPALIM 

AFİYET OLSUN


No comments:

Post a Comment