MALZEMELER
500 gram dana kıyma
4 yk ince bulgur
2 yk pirinç
1 yumurta
2 baş kurusoğan
tuz ve baharat
400 gram karnıbahar
2 yk tereyağı
2 yk salça
2 yk un
2 litre su
HAZIRLANIŞI


soğanı rendeleyip büyükçe bir kabın içinde; etini bulgurunu , pirinci,yumurta ,tuz ve baharatlarını katıp macun kıvamında iyice yoğuruyoruz.

hepsini aynı boyda olmak üzere köfteleri yapıyoruz.

tencereye tereyağını ve salçayı koyup kavuruyoruz; bir kaşık un koyarak suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.

köftelerimizi tek tek elle yuvarlıyoruz.

kaynamakta olan salçalı suyun içine köftelerimizi atıyoruz.

yaklaşık on dakika kısık ateşte pişiriyoruz.

pişen köftelerin içine karnıbaharları diziyoruz.

bir on dakika da karnıbaharlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.

servis tabağına alıp sıcak servis yapıyoruz..
No comments:
Post a Comment