Wednesday, September 4, 2013

SULU MUHALLEBİ


190.TARİFİN ADI: SULU MUHALLEBİ  

GÖNDEREN:        YASEMİNLERİM


sulu muhallebi 1



Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum 


Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tariflerini görmek için  TIKLAYINIZ


MALZEMELER.

5-Corba kasigi nisasta(misir nisastasi)

5-Su bardagi su.

Uzeri icin.

Biraz gul surubu.

Biraz su.

Yapilisi .

Bir tencereye suyumuzu koyup nisastayi ilave ederek atese koyunuz .

Orta ateste muhalleb kivamina gelene kadar pisiriniz.

Pistikten sonra 10 ,dakika daha iyice karistirarak iyice kivamina gelmesini bekleyiniz ..

Fazla derin olmayan veya kucuk muhallabi tabaklarina 1,1/2 ,cm buyuklugunde dokerek buzdolabnda sogumasini bekleyiniz .

soguyunca muhallebilerinizi keserek uzerine ortecek kadar su ve gulsurubu ilave edip karistiriniz sonra afiyetle yiyebilirsiniz .

Bu yaz gunlerinede icinizin ferehlamasi icin denemenizi tavsiye ediyorum hayirli iftarlar canlarim.

(Her bardak suya ,Bir corba kasigi nisasta istediginiz kadar yapabilirsiniz)

No comments:

Post a Comment