Monday, September 16, 2013

Ev Usulü Fırında Dana Kaburga







ev usulu firinda dana kaburga 1




İşte hem pratik,hem de kendi tatlarıyla lezzetlenmiş ekmeğinizi suyuna batırmaktan kendinizi alamayacağınız bir lezzet daha.

MALZEMELER: 4-5 adet orta boy patates

                            1 adet domates

                            1 adet orta boy soğan

                            tuz,karabiber,kırmızı toz biber

                            dana kaburga

YAPILIŞI: Kaburgaları öncelikle üzerine biraz su koyup düdüklüde haşlayalım.Daha sonra elma dilimi şeklinde doğradığımız patatesleri,piyazlık doğradığımız soğanları,tuzunu ve baharatlarını da atıp hepsini şöyle bir harmanlayıp bor cama ya da  pişireceğiniz fırın tepsisine koyalım.Haşlanmış olan kaburgaları da üstlerine yerleştirelim.Resimde gördüğünüz gibi haşlama suyunu da üzerine gezdirin,domates dilimlerini  koyun.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk patatesler pişip, etler kızarana kadar tutmanız yeterli olacaktır.




No comments:

Post a Comment