Saturday, October 19, 2013

Antep Usulü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi


Antep Usulü Aşure Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, Antep Usulü Aşure Pişirmek, Aşure Yapmak, Aşureler, Antep Usulü Aşure Tarifleri, Antep Usulü Aşure Oktay Usta Tarifleri, Aşure Çeşitleri, Antep Usulü Aşure Çeşitleri, Antep Usulü Aşureler, Antep Usulü Aşure İin Malzemeleri.

Antep Usulü Aşure Tarifi

Malzemeleri

Bir su bardağı aşurelik buğday

İki çorba kaşığı bal

Yarım su bardağı nohut

2/3 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı fasulye

Tuz

Bir kahve fincanı lolaz (kuru börülce)

Fıstık, ceviz, badem

Bir çorba kaşığı pirinç

Meyve şekerlemeleri

Bir su bardağı süt

İki çorba kaşığı gül suyu

Bir tane portakal

İki çorba kaşığı üzüm pekmezi

Kestane

Nar taneleri

Mayana (rezene)

Antep Usulü Aşure Yapılışı

Aşurelik buğdayı geceden bir iki taşım kaynatarak ıslatın.

Sabahtan en az bir saat pişirin.

Nohudu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin, suyunu dökmeyin, gerekebilir.

Börülceyi de geceden ıslatıp sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin.

Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada pirinci yıkayıp tencereye ilave edin.

Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın.

Fıstık ve bademin kabuklarını soyun.

Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın.

Portakal kabuğunu rendeleyin.

Kuru kayısı, incir vb koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın.

Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küplere doğrayın.

Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin.

Haşladığınız börülceyi koyun.

Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz).

Bir çay kaşığı tuz ekleyin.

Bu arada suyunu kontrol edin, muhallebiden daha suluca olmalı.

Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız.

Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin.

Şekerini ve kıvamını son kere kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın.

Şimdi balı, portakal kabuğu rendesini ve gül suyunu koyabilirsiniz.

Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin.

Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.

No comments:

Post a Comment