Tuesday, October 1, 2013

Sulu Köfte





sulu kofte 1


Malzemeler : ( 4 kişilik )

1 adet orta boy havuç

1 adet patates

1 tatlı kaşığı tuz

1 silme çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

Yarım limonun suyu

5 su bardağı sıcak su

Üzeri için kıyılmış maydanoz

Köfte için :

1 orta boy soğan

100 gr kıyma

2 çorba kaşığı pirinç

1 silme tatlı kaşığı un

Hazırlanışı :






Havuç ve patatesleri soyup, küçük küçük küp şeklinde doğrayın ve derin bir tencereye alın.






Üzerlerine sıcak suyu ve tuzu ilave edip, orta ateşte haşlanmaya bırakın. Kaynarken oluşan köpükleri kaşıkla alın.






Çorbanın köfteleri için kıyma, pirinç, karabiber, tuz ve unu bir kaba koyun.






Soğanı rendeleyin ve suyunu kıymalı harca ilave edip yoğurun. Elinizde yuvarlayarak küçük toplar yapın ve birkaç kaşık un koyduğunuz bir kapta köfteleri una bulayın.






Haşlanan sebzeler yumuşamaya başlayınca 1 tatlı kaşığı una 2 yemek kaşığı soğuk su ilave edin ve topaklanması geçene kadar karıştırın.






Daha sonra sebzelerin suyundan bir kepçe alıp unlu karışıma ekleyin, karıştırdıktan sonra bu karışımı tencereye ilave edin.






Kaynamaya başlayınca köfteleri de tek tek içine atın ve köfteler pişene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Oluşan köpükleri bir kaşıkla alın.






Çorbanın kıvamı yoğunlaşırsa bir miktar dahasıcak su ekleyin.






Köfteler de piştikten sonra bir kasede yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın ve kaynayan çorba suyundan içine bir kepçe ilave edip karıştırın.






Daha sonra yumurtalı karışımı yavaş yavaş, bir yandan karıştırarak çorbaya ilave edin ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.






Çorbayı üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun...











sulu kofte 2
BhR & PnR






No comments:

Post a Comment