Thursday, October 17, 2013

Nohutlu Sulu Köfte



nohutlu sulu kofte 1


Şu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, maaile yiyebileceğiniz güzel bir anne yemeği. Tencerede pişmesi açısından da yapımı pratik. Ama küçük köfteler yuvarlamak açıkçası biraz zaman alıcı. Özellikle de benim gibi bu yemeğin yapımı öncesi elinizi kestiyseniz :(( Ama ben şanslıydım, çünkü 11 yaşındaki kızım sağolsun; o güzel elleriyle köfteyi ilk önce yoğurdu, sonra da tam 108 tane küçük köftecik yuvarladı benim için. Bu ilk "anne" yemeği deneyimi onun çok hoşuna gitti. Umarım o da benim gibi yemek yapmaktan hoşlanır; her ne kadar yemek yemekten hoşlanmasa da.. :)

Birkaç küçük değişiklik yaptığım tarif için Yemek Cini'ne çok teşekkürler!

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı domates salçası

Sıvı yağ

Tuz

Köftesi için:

600 gr kıyma

2 dilim ekmek içi

2 diş sarımsak

1 adet yumurta

Tuz, bol karabiber ve pulbiber

Servis ederken kullanmak için:

Limon suyu

Malzemeler:

1. Köfte için gerekli olan bütün malzemeleri yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yuvarlayıp hafif un serptiğiniz bir tepsiye koyun. Köftelerin birbirine yapışmasını önlemek iin, tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayın.

2. Hazırlanan köfteleri teflon tavada 1 - 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda spatulayla karıştırarak kızartın, bir kaba alın.

3. Büyük bir tencerede 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda salçayı kavurun. Kavrulan salçaya kaynar su ekleyin.

4. Su kaynamaya başlayınca, önceden pişirmiş olduğunuz köfteleri yavaşça ekleyin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra da haşlanmış nohutları ekleyin. Tuzunu ekleyin. Suyunun az olduğunu düşünürseniz bir miktar daha kaynar su ekleyin. Bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alın.

5. Bol miktarda kıyılmış maydonoz, limon suyu ve karabiberle servis edin.


nohutlu sulu kofte 2


No comments:

Post a Comment