Friday, October 25, 2013

samboza afrika usülü muska böregi



samboza afrika usulu muska boregi 1


herkese kucak dolusu selamlar






 bu tarifi afrikali bi arkadasimdan ögrendim onlarin ramazanda olmazsa olmazlarindan ayrica cerez gibide cay yanina ikram ediyorlar  biraz bizim muska böregi gibi hamuru cok ince cin yufkasindan yapiliyor malzemeler 






bir paket cin yufkasi icinde 40 tane var 


samboza afrika usulu muska boregi 2



  •  bir kilo kiyma


  •  iki demet taze sogan 


  • yarim demet maydonoz 


  • iki adet yesil aci biber


  • kimyon


  • kekik


  • sarimsak toz yada taze


  • kizartmak icin siviyag


  • yufkalari yapistirmak icin iki kasik un 



samboza afrika usulu muska boregi 3
ilk önce kiymayi tencereye alip suyunu cekene kadar kavuruyoruz iyice kavrulduktan sonra cok ince kiyilmis taze sogan maydonoz sarimsak biberi ilave edip biraz daha kavuruyoruz baharatlari ilave edip ocaktan aliyoruz cin yufkamizi diklemesine uce bölüyoruz iki seriti derin dondurucu torbasina koyalim cunku ilk seriti sararken kurumasin diye simdi bir tabakta iki yemek kasigi unu suyla karistirarak boza kivaminda bir bulamac yapiyoruz bununla sardigimiz yufkalari yapistiracagiz


simdi kestigimiz hamurdan iki tane alip icine iki kasik harctan koyup sIkIca sariyoruz mutlaka cok sIk sarilmasi lazim yoksa kizartirken dagilir sardigimiz yufkalarin sonuna yaptigimiz unlu bulamactan sürüp yapistiriyoruz böylece her seritten 20 adet cikiyor butun yufkalari sardiktan sonrasivi yagda kizartiyoruz citir citir bir börek oluyor denemenizi tavsiye ederim afiyet olsun


samboza afrika usulu muska boregi 4


No comments:

Post a Comment