Kiev Usulü Tavuk İçin Gereken Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı marğarin yada tereyağ
- 4 diş sarımsak
- Biraz maydonoz
- Tuz
Kızartmak için
1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı galeta unu
- Bol sıvıyağ
Kiev usulü Tavuğun yapılışı
Göğüs etlerini çok dikatli bir şekilde ortadan ikiye ayıralım.
- Sitreç film arasına koyalım ve sert bi rşeyle vurarak etlerimizi biraz inceltelim.
- Bir kapta sarımsakları tuzla birlikte ezelim. Tereyağını ve maydonozları ekleyip karıştıralım.
- İncelttiğimiz tavuk etlerini tezgaha serip üzerine bu harçtan koyalım. Ve rulo seklinde saralım.
- İki kenarına açılmaması için kürdan batırıp buz dolabının dondurucu kısmında hafif donana kadar bekletelim.
- Daha sonra çıkardığımız tavukları önce una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartalım.
- Kiev usulü tavuğumuz hazır. Sıcak servis yapalım.
- Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment