Sunday, October 27, 2013

Kiev usulü tavuk



kiev usulu tavuk 1


Kiev Usulü Tavuk İçin Gereken Malzemeler




  • 2 adet tavuk göğsü


  • 1 yemek kaşığı marğarin yada tereyağ

  • 4 diş sarımsak

  • Biraz maydonoz

  • Tuz



kiev usulu tavuk 2


Kızartmak için




  • 1 adet yumurta


  • 1 çay bardağı un

  • 1 çay bardağı galeta unu

  • Bol sıvıyağ



kiev usulu tavuk 3




Kiev usulü Tavuğun yapılışı




  • Göğüs etlerini çok dikatli bir şekilde ortadan ikiye ayıralım.


  • Sitreç film arasına koyalım ve sert bi rşeyle vurarak etlerimizi biraz inceltelim.

  • Bir kapta sarımsakları tuzla birlikte ezelim. Tereyağını ve maydonozları ekleyip karıştıralım.

  • İncelttiğimiz tavuk etlerini tezgaha serip üzerine bu harçtan koyalım. Ve rulo seklinde saralım.

  • İki kenarına açılmaması için  kürdan batırıp buz dolabının dondurucu kısmında hafif donana kadar bekletelim.

  • Daha sonra çıkardığımız tavukları önce una, sonra yumurtaya ve ardından galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartalım.

  • Kiev usulü tavuğumuz hazır. Sıcak servis yapalım.




kiev usulu tavuk 4





  • Afiyet olsun..




No comments:

Post a Comment