Dolmanın İçi İçin:
*300 gr kadar taze veya salamura asma yaprağı
*2 küçük su bardağı pilavlık bulgur
* 1 çay bardağı dolmalık kırık pirinç
* Yarım demet incecik kıyılmış maydanoz,dereotu,taze nane
* 1 demet ince kıyılmış yeşil (taze) soğan
* 1 tane ince kıyılmış küçük kuru soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 150 gr ezilmiş sert beyaz peynir
* 1,5 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* Pişirmek için yeterince sıcak su
Üzerinin Sosu İçin:
* 100 gr kaymak(süt kaymağı olabilir)
* 1 adet çırpılmış yumurta sarısı
* Yarım fincan zeytinyağı
Afiyet Şeker Olsun...
* Değişik ve lezzetli bir Trakya bölgesi yemeğidir.
* Damak tadımıza yatkın bir sarmadır.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İster hazır kaymak koyun, varsa süt kaymağı kullanın.
* Taze asma yaprağı veya salamura yaprak kullanabilirsiniz.
* Salamura yaprağın tuzunu çıkartmaya unutmayın.
DİL İLE DÜĞÜMLENEN, DİŞ İLE ÇÖZÜLMEZ.
No comments:
Post a Comment