Thursday, October 10, 2013

İNGİLİZ USULÜ KUMPİR: JACKET POTATOE..



ingiliz usulu kumpir jacket potatoe 1






İşten geldim ve acıktım galiba ki böyle bir köşe yapmak aklıma geldi. Jacket potatoe -yani İngilizlerin kumpire verdiği isim- kumpir gibi yapılması mümkündür.Ama madem İngiliz mutfağından birşeyler yazmaya karar verdim onla devam edelim.Jacket potaoe kumpirden farklı olarak konserve fasulye ve rendelenmiş kaşar ya da ton balık ve mısırla yapılmaktdır.ingiliz usulu kumpir jacket potatoe 2














MALZEMELER:)


1- patates(büyük boy)


2-rendelenmiş kaşar


3- 1 tatlı kaşığı tereyağı


4-konserve fasulye


5-azıcıkta sıvı yağ(patatesin dışını sürmek için:






YAPILIŞI:



1-


patatesi iyice yıkıyoruz.kuruladıktan sonra dışına sıvı yağ damlatıp bütün yüzeye yayıyoruz ki dışı çıtır çıtır olsun.Üzerinide çatalla deliyoruz.böylelikle buhar kaçmaz içide güzel pişer.Fırını maximuma getirip bir saat kızartıyoruz.Kızardıktan sonra patatesi ortadan ikiye bölüp tereyağı ve rendelenmiş kaşarı patatesle birlikte karıştırıyoruz.Daha sonra fasulyemizi üste koyuyoruz.İsteğe bağlı üstede de kaşar koyabiliriz.


2-


Eğer ton balıklı mısırlı yapmak isterseniz ton balık ve mayonezi karıstırıp hazırladığımız patatesin içine katarsınız ve üstüne de mısır eklersiniz...Afiyet olsun.




ingiliz usulu kumpir jacket potatoe 3







NOt: Patates normal fırında bir saatte pişiyor .Mikrodalgada yarım saat gibi kısa bir sürede.Ama fırında oln daha lezzetli oluyor.



































No comments:

Post a Comment