Sunday, October 6, 2013

İçli Köfte(Elaziz usulü)






Malzemeler:

Yarım kilo köftelik bulgur

4 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı irmik

Tuz

Su

Tereyağı

İçi için:

2 su bardağı çökelek

1 su bardağı kavurma

1 su bardağı ceviz

Yapılışı:

Bulguru yoğurma kabına koyun sonra üzerine irmiği koyun(her tarafına gezdirin)sonra da 1 su bardağı kaynar suyu gezdirin üzerine ve unuda sudan sonra üzerine gezdirip kabın ağzını kapatın, yaklaşık 15–20 dakika bekletin.

Bekledikten sonra yoğurun güzelce, iyice kıvama gelince ceviz büyüklüğünde yâda cevizden biraz büyükçe parçalar alıp yuvarlayın ve içini oyun ve hazırlanan içten koyun.

(İç malzemenin ne kadar konmasıyla ilgili ölçü vermiyorum kimisi çok sever kimisi normal herkesin zevkine kalmış.)

Köfteler yapıldıktan sonra tencerede kaynayan suya atın, haşlandıktan sonra servis tabağına alıp ortasını kaşık yardımıyla yarın ve eritilip kızdırılmış tereyağından gezdirin.






No comments:

Post a Comment