Wednesday, October 2, 2013

KÖY USULU KABAK DOLMASI



Kabak dolmasını kim en çok sever???Parmak kaldırsın..Kabaklı yemek çeşitlerinin en güzellerinden biri..Özellikle de çocukların favorisidir kabak dolması..Bugünkü tarifimizle dolmanız daha da lezzetlenecek....Evdeki yemek listesinde en başa geçecek..koy usulu kabak dolmasi 1



koy usulu kabak dolmasi 2



koy usulu kabak dolmasi 3



koy usulu kabak dolmasi 4








MALZEMELER



7 veya 8 tane orta boy kabak


500 gr.koyun kıyma


1 çay bardağı pirinç


2 tane orta boy soğan


2 tane orta boy domates


nane


maydanoz


tuz


3 diş sarmısak

1çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

50 gr. tereyağ

3 yemek kaşığı sıvı yağ


SOSU


1 limon suyu


1 yemek kaşığı nar ekşisi


2 diş ezilmiş sarmısak


1 tatlı kaşığı kuru nane


1 çay kaşığı biber salçası


YAPILIŞI




  1. Limon suyu,nar ekşisi,kuru nane,biber salçası ve ezilmiş sarmısakları karıştırın.Kabaklarınızı ikiye bölün ve güzelce oyun..Hazırladığınız sosla, bütün kabaklarınızın içini dışını soslayın.10 dakika kadar beklesin.


  2. Soğanlarını küçük küçük doğrayın,sarmısakları dövün,nane,maydanoz ve domatesleri ufak doğrayın.Pirinçleri iyice yıkayıp,süzün.


  3. Önce soğanla salça,karabiber,tuz ve nar ekşisini iyice karıştırın.Bu karışıma kıymanızı ekleyin,yoğurun.Daha sonra sırayla pirinç,nane ,maydanoz,domates ve yağlarınızı ekleyin,karıştırın.


  4. Hazırladığınız içi, dolmalarınıza doldurun,yayvan bir tencereye dizin.Üzerine 2 su bardağı sıcak su koyun ,pişirin. 


  5. Pişen dolmalarınızı dereotlu yoğurtla ikram edin..




*****Ben yağsız kuzu kıyma kullanıyorum,eğer kıymanız yağlı ise yağ miktarını azaltabilirsiniz.

*****Dolmalarımızın üstüne ayrıca sos yapmıyoruz ,çünkü kabakları avcarladığımız sos yetiyor..

AFİYET OLSUN..Sevgiler..








 



No comments:

Post a Comment