Saturday, October 26, 2013

Dilekce Usülü Fırında Levrek..



dilekce usulu firinda levrek 1



dilekce usulu firinda levrek 2



dilekce usulu firinda levrek 3








dilekce usulu firinda levrek 4


Mmmm yazarken bile tadını hatırladım ve ağzımın suyu aktı.. Son yıllarda tam bir balıkçıl olan bendeniz Dilekce usülü fırında levrek tarifi vericem.. Yapımı gayet basit..

Kişi sayısına göre dilediğiniz kadar taze levrek,

İki tane kuru soğan,

2-3 diş sarımsak,

Bir miktar tane karabiber (7-8 tane),

Limon, tuz, sıvıyağ

Balıkları temizletip alıyoruz ve evde bi güzel yıkayıp tertemiz ediyoruz. Sonra heryerini tuzla ovup 5-10 dk süzgeçte bekletiyoruz. Ve balıkları çok hafifce sıvıyağ ile buluşturduktan sonra  kuru soğan limon ve sarımsakları ince ince doğrayıp balıkların arasına ve üstüne koyuyoruz, aynı şekilde tane karabiberleri de serpiştirip 200 derece fırında 30-40 dakika arasında pişiriyoruz ve sıcakken afiyetle yiyoruz.. Ne dersiniz hoş olmaz mı?

Tabii yanında olmazsa olmaz roka salatası ve herçeşit salatayı da eksik etmiyoruz.. Şiddetle tavsiye ederim.

Afiyet olsun fıstıklar..

Selametle..




No comments:

Post a Comment