ANTEP USULÜ KURU PATLICAN BİBER DOLMASI
Malzemeler:
- 150 gr yağlı dolmalık kıyma(yaptırabilirseniz bıçak kıyması daha lezzetli olur)
- 2 kahve fincanı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 8 kuru patlıcan,8 kuru kırmızı biber
- 8 kuru kabak( haylan kabağı)
- 1 limonun suyu(varsa 1-2 yemek kaşığı koruk ekşisi veya suyu)
- tuz, karabiber, kırmızı biber
- 1/2 su bardağı su
yapılışı:
- Her bir sebzeyi ayrı ayrı fazla ezilmeden haşlayalım, biberleri suyunu bir kaç kez değiştirelim (şişmesini sağlayalım) sonra süzgece alalım
- Diğer tarafta kıyma,pirinç , domates, biber salçası,tuz, karabiber, kırmızı biber ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayalım
- Kurulukların içini dolduralım, ağız kısmını bastırarak kapatalım
- Tencereye patlıcan, kabak ve biber sırasıyla dizelim.
- Su ve limon suyunu ilave edelim
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve yaklaşık bir saat pişirelim
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment