Monday, October 14, 2013

Ev Usulü Patlıcan Kebabı




.



TARİFE YORUM YAZ

Kıyma ile birlikte kuyruk yağını iyice yoğuruyoruz. Tuz ve karabiberini ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.











ev usulu patlican kebabi 1

Ev Usulü Patlıcan Kebabı


Malzemeler :

Ev Usulü Patlıcan Kebabı

400 Gr. Kıyma

100 Gr. Kuyruk Yağı

Patlıcan

Tuz

Karabiber

Domates

Biber

Finike Bazlaması



Hazırlanışı :

Kuyruk yağını ince bir şekilde kıyıyoruz. Kıyma ile birlikte kuyruk yağını iyice yoğuruyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.

Kalın patlıcanları şerit şeklinde soyup kalın dilimler şeklinde doğruyoruz. Köftemizden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Demir şişe bir patlıcan bir köfte geçirmek üzere diziyoruz.

Domates ve biberleride doğrayıp çöp şişe geçiriyoruz. Patlıcan kebaplarımızı önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişiriyoruz.

Domates ve biberleride pişirip servis tabağına bazlama ile birlikte patlıcan kebaplarımızı ve domates ve biberleri koyup servis ediyoruz.



Kaynak:
oktayustam.com

No comments:

Post a Comment