Friday, October 25, 2013

VİŞNE SULU ELMA TATLISI



visne sulu elma tatlisi 1


visne sulu elma tatlisi 2


visne sulu elma tatlisi 3


VİŞNE SULU ELMA TATLISI


6 adet sert yeşil elma (ben kırmızı sert elmayla yaptım)


2 su bardağı vişne suyu


1,5  su bardağı şeker


İstenirse içine karanfil, çubuk tarçın konulabilir.


ÜZERİNE


1 paket krem şanti


1 çay bardağı süt 


Kiraz şekeri ( ben vişne koydum)


İÇİNE


İri çekilmiş ceviz ve kuru üzüm( tarifinde yoktu ama ben ilave ettim )


Krem şanti yerine kaymak ile servis yapılırsa çok daha güzel olacağını tahmin ediyorum .


YAPILIŞI


Elmaların kabuklarını soyup içlerini kabak oyucu ile oyuyoruz, bir tencereye dizdiğimiz elmaların üzerine vişne suyunu ve şekeri ekleyerek kısık ateşte  hafif yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz .Ateşin altını açarak şerbetin buharlaşıp  koyu bir kıvam almasını ve  elmalara hem parlaklık hem renk vermesini sağlıyoruz, bu aşamada sürekli şerbeti küçük bir kepçeyle elmaların üzerlerine gezdiriyoruz 15 dakika kadar pişirip şerbeti  bal kıvamına gelince ateşten alıp şerbetten son bir defa daha üzerlerine gezdirip soğumaya bırakıyoruz. Tencerde kalan şerbeti bir kaba alarak sonradan üzerlerini süslemek üzere bekletiyoruz .Soğuyan elmalarımızın içine ceviz ve kuru üzümleri doldurup süt ile çırptığımız krem şantiyi sıkarak vişne veya kiraz  şekeri ile süsleyip kenarlarına ayırdığımız şerbet ile şekiller vererek  servis yapıyoruz.



YETUR 


ADLI ARKADAŞIMIZDA GÖRÜP ÇOK BEĞENDİĞİM LEZZETİNİNDE GÖRÜNTÜSÜ KADAR GÜZEL OLAN ELMA TATLISI

HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.



No comments:

Post a Comment