Çemen, zengin mutfak kültürümüzün orjinal tadı "Kayseri pastırması" nın ana maddesi ayrıca kahvaltılık olarak da tüketiliyor.Pek çok insan çemen kokusundan rahatsız olduğu için yemek istemeyebilir ama rahmetli anneannemin tarifine göre yapıldığında kesinlikle çemen kokusu sizi rahatsız etmeyecek. Çemeni hazırlarken kullanacağınız kimyonu da evde hazırladığınızda, kokusu ve tadı çok daha farklı oluyor.
Hazırladığınız çemeni, kızarmış tereyağlı ekmeğin üzerine sürerek ya da yağda yumurtaya karıştırarak tüketebilirsiniz.
Kimyon Baharatının Evde Hazırlanması
Malzemeler:
-25 g çemen tozu
-6 iri diş sarımsak( çok iyi dövülmüş)
-1 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı yeni bahar
-1 yemek kaşığı kimyon
-3 yemek kaşığı tatlı kirmızı toz biber
- isteğe bağlı acı biber
-tuz
Servis Sırasında:Yenilecek miktara sızma zeytinyağı ve çok ince çekilmiş ceviz eklenebilir.
Çemeni Kokusuz Hazırlayabilmenin Püf Noktası :
Aktardan aldığınız çemen tozunu eleyin, çukur bir kabın içine koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip , 2 gün soğuk bir yerde arada bir karıştırarak bekletin.Bu sayede çemenin kokusu yedikten sonra rahatsız etmeyecek.
Islattığınız çemen tozunun suyunu süzdükten verilen malzemeleri iyice karıştırarak çemeni hazırlayın.
No comments:
Post a Comment