Saturday, August 10, 2013

KARADENİZ USULÜ FASÜLYE KIZARTMASI



karadeniz usulu fasulye kizartmasi 1
Evet canlar bugün Karadenizli dostlarımın eminim bildiği enfes bir lezzet yaplaşıcam sizlerle. Karadeniz yöresine ait harika bir yemektir ben bayılırım. Sizlerinde deneyip beğenmeniz dileğiyle:)))

MALZEMELER

500 gr.taze fasülye

2 adet yumurta

1çay bardağı mısır unu

Tuz

Karabiber

Pulbiber

YAPILIŞI

-Fasülyelerin sapları ayıklanıp boylarına göre 2  veya 3 parçaya kırılır.

-Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır dağılmayacak şekilde olmalı iyice süzülür.

-Bir kaseye fasülye alınır üzerine 2 yumurta kırılır,mısır unu,tuz ve baharat lar eklenir iyice karış

tırılır.

-Teflon tavaya çok az yağ damlatılır ısınınca fasülye dökülüp düzeltilir.

-Alt tarafı iyice kızarınca tabakla alt üst edilip diğer tarafıda iyice kızartılır.

-Sıcak servis yapılır.Ben cacıkla yemesine bayılırım:)))

AFİYET OLSUN...





No comments:

Post a Comment