Friday, August 9, 2013

Ekşili Sulu Köfte Tarifi



Ekşili Sulu Köfte Tarifi



Merhabalar,

Ekşili Sulu Köfteyi sanıyorum sevmeyen yoktur. Terbiyelisini biz daha çok severiz. Burda vereceğim tarifde terbiyeli ve biraz katı kıvamlı .Çorba demeye dilim varmıyor bu yüzden .Doyurucu bir yemek aslında.




eksili sulu kofte tarifi 1


Ekşili Sulu Köfte İçin Malzemeler:



250 -300 gr kadar az yağlı kıyma

1 su bardağı pirinç

2 yumurta (biri meyanesi için)

1 su bardağından az un

1 bütün limonun suyu

tuz

Üzerine yakmak için 1 çorba kaşığı tereyağı ve kırmızı toz biber



Ekşili Sulu Köfte Yapılışı:

Malzemelerden Pirinci ayıklayıp yıkayalım.1 yumurta, limon ve un hariç hepsini karıştırıp yoğuralım.

Bir tepsiye un sepeliyelim. Yoğurduğumuz köfteden küçük parçalar kopartıp unlu tepsiye atalım. Sonra bu parçaları zaman zaman elimizi suya değdirerek yuvarlayalım. Köftelerin hepsi misket , misket olunca üzerlerine yine un sepeleyerek tepsiyi sallıyalım.Un bütün köftelere değsin ve birbirlerine yapışmasınlar. Derin bir tencereye yarısına kadar su koyalım ve kaynarken tuz ilave edelim. Köfteleri bu suya atalım. Karıştıralım.




eksili sulu kofte tarifi 2


 



Bir süre sonra köfteler pişecek pirinçler kabaracaktır.Köftelerimiz hiç dağılmaz korkmayın. Pişdiği zaman ocağın altını kapatalım. Terbiyesi için 1 yumurtayı limon suyu ile geniş bir tabakda   iyice çırpalım. Çorbamıza önce biraz soğuk su katalımki ılıklaşsın. Sonra tencereden 1  kepçe su alıp terbiyemize yavaş yavaş ilave edelim.Bir tarafdanda karıştıralım.Böylece yumurta kesilmeyecektir.

Bu karışımı tencereye dökelim ve karıştıralım. Ocağın altını tekrar yakalım .Yavaş yavaş karıştırarak çorbamızı bir süre daha koyulaşana kadar pişirelim.


eksili sulu kofte tarifi 3





Bir tavada tereyağını eritip kızdıralım 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber atıp eritelim. Çorbamıza servis anında dökelim. Afiyet olsun.


eksili sulu kofte tarifi 4


Ekşili Sulu Köfte Tarifi

                                                                 Nursevin'ce


No comments:

Post a Comment