Friday, August 30, 2013

Ev Usulü Cezerye..



ev usulu cezerye 1


Bazı lezzetler vardır yerinde yenince güzeldir..İşte cezerye de bu lezzetlerden biri.

Türkiye de cezerye denilince Mersin geliyor aklıma ama Mersin'i ne görmüşlüğüm var ne de gitmişliğim ..


Bu durumda ne yapmak lazım eldeki imkanlarla evde denemek lazım dimi ..


Bizde öyle yaptık pek memnun kaldık..


Gerçi daha önce havuç ile değişik şekilde yapmıştım buradan bakabilirsiniz.. 


Evde yenilmeden duran elmaları görünce değerlendirmek şart oldu..  




Malzemeler


5 elma rendesi (veya 5 iri havuç)

 1 su bardağı toz şeker

1 paket sade pötibör bisküvi

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yarım çay kaşığı tarçın

2 tatlı kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı

Elmaları yada Havuç kullanacaksanız havuçları rendeleyelim ve toz şeker ile beraber kendi suyunu çekene kadar pişirelim. (Piştiğinde yoğun macunumsu bir kıvamının olması gerekiyor )  Pişen harcımızın içine sıcakken 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım..

Bisküvileri mutfak robotunda ve ya elimizle un haline getirelim ve ceviz, tarçın, 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi ile beraber elmalı( havuçlu) karışıma ekleyip karıştıralım, hatta elimizle yoğurursak  kıvamını daha iyi anlarız..

Hazırladığınız karışımdan elimize alıp minik toplar yapalım..İsterseniz top değilde bir borcama bir bütün halinde harcı yayabilirsiniz..Üzerine hindistan cevizini serpip soğuttuktan sonra dilimler halinde servis yapabilirsiniz.

Siz de benim gibi top top yapmayı tercih ederseniz, şekil verdikten sonra hindistan cevizi rendesi ,kakao yada toz fıstığa bulayıp soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz...

**

*

....................................Afiyet Olsun..................................


No comments:

Post a Comment