Friday, August 9, 2013

DİYARBAKIR USULU KURABİYE





diyarbakir usulu kurabiye 1
MALZEMELERİ

1BUÇUK SU BARDAĞI UN

100 GR MARGARIN ODA SICAKLIĞINDA

1 ADET YUMURTA


... ... YARIM SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK FAZLA TOZ ŞEKER

YAPILIŞI

UNU YAĞI ŞEKERİ BİR KABIN İÇİNDE KARIŞTIRIP YOĞURALIM ELİMİZLE YUVARLAYARAK TEPSİYE DİZELİM 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARINCA FIRINDAN ALALIM SOĞUYUNCA TEPSİDEN ALIP SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN NOT BU KURABİYEMİZ ÇOK ESKİ BİR TARİFTİR ÇOCUKLUĞUMUZDA BÜYÜK SİNİLERDE YAPILIRDI O ZAMAN DAHA LEZZETLİYDİ

MALZEMELERİ

1BUÇUK SU BARDAĞI UN

100 GR MARGARIN ODA SICAKLIĞINDA

1 ADET YUMURTA


... ... YARIM SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK FAZLA TOZ ŞEKER

YAPILIŞI

UNU YAĞI ŞEKERİ BİR KABIN İÇİNDE KARIŞTIRIP YOĞURALIM ELİMİZLE YUVARLAYARAK TEPSİYE DİZELİM 170 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ HAFİF KIZARINCA FIRINDAN ALALIM SOĞUYUNCA TEPSİDEN ALIP SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN NOT BU KURABİYEMİZ ÇOK ESKİ BİR TARİFTİR ÇOCUKLUĞUMUZDA BÜYÜK SİNİLERDE YAPILIRDI O ZAMAN DAHA LEZZETLİYDİ











No comments:

Post a Comment