Wednesday, August 7, 2013

SARMISAKLI BAKLA SULUSU


1 kg bakla

1 limon

3 soğan

2 çorba kaşığı zeytinyağı

5 domates

1 çorba kaşığı tozseker

1 çorba kaşığı un

3 dal taze sarmısak

üzerine:

dereotu,yoğurt

baklaları istenilen ebatta kesin.yarım limonun suyunu ve 5 su bardagı suyu deri bir kaba alarak 10 dakika bekletin.

küp doğranmış soğanı bir tencereye alarak zeytinyağı ile soteleyin.limonlu sudan çıkardığımız baklaları tencereye ekleyip renleri sararıncaya kadar kavurun.rendelenmiş domatesleri ekleyin.tozseker,un,yarım limonun suyu ve tuzu tencereye ekleyerek baklalar yumusayıncaya kadar pişirin.1 su badagı su ekleyin.çok ince kıyılmış sarmısağı yemeği ocaktan almadan 5dk. önce ilave edip karıştırın.pişen yemeğin kapağını açmadan soğumaya bırakın.sogudugunda servis tabagına alarak üzerine dereotlu yoğurt gezdirerek servis yapın.

No comments:

Post a Comment