- Home
- Tarifal2
- Tarifal3
- Tarifal4
- Tarifal5
- Tarifal6
- Bedava Tur
- Tarifal8
- Tarifal9
- Tarifal10
Tarif Al
Translate
Bu Blogda Ara
Yükleniyor...
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
Ekşili sulu köfte
Author: LUGAS // Category: ekşili, köfte, sulu, tarif, tarif alEkşili sulu köfteMalzemeler;
500 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta beyazı
2 havuç
1 patates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yeteri kadar su (8 su bardağı)
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
maydanoz,
Yapılışı;
Kıymamıza , yumurta beyazı, pirinç ve tuz ilave edip iyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyarak köfte haline getirelim. Köftelerimizi un koyduğumuz bir tepsiye koyup yuvarlayalım. Bir tencereye tereyağımızı koyup küp küp doğradığımız patates ve havucumuzu ekleyip karıştıralım. Üzerine suyumuzu ilave edip kaynatalım. Su kaynamaya başladığında köftelerimizi ilave edelim. Köfteler pişerken çukurca bir kab içerisinde yoğurdumuzu, unumuzu, limon suyu ve yumurta sarısını çırpalım, kaynayan köftelerimizin suyundan da 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışımımızın içine koyup hızlıca karıştıralım. Köftelerin üzerine ilave edip karıştırmaya devam edelim.. Bir taşım daha kaynadıktan sonra tuzunu, ince doğradığımız maydanozumuzu ilave edip ateşten indirelim. Servis tabaklaına alıp afiyetle yiyelim.
Ekşili sulu köftenin şifası;
01. Kansızlığa faydalıdır.
02. İştah açar, tok tutucudur.
03. İdrar söktürücüdür.
04. Erkek sağlığına faydalıdır.
No comments:
Post a Comment