Sunday, August 11, 2013

SULU KÖFTE






  • Home

  • Tarifal2

  • Tarifal3

  • Tarifal4

  • Tarifal5

  • Tarifal6

  • Bedava Tur

  • Tarifal8

  • Tarifal9

  • Tarifal10





Tarif Al








Translate

sulu kofte 1






Bu Blogda Ara



Yükleniyor...
sulu kofte 1







Meta




  • Anasayfa

  • Balık Yemekleri

  • Diyet Tarifleri

  • Dolma Tarifleri

  • Dondurma Tarifleri

  • Et Yemekleri

  • Hamur İşleri

  • Havadan Sudan

  • İçecek Tarifleri

  • Kebap Tarifleri

  • Köfte Tarifleri

  • Makarna Tarifleri

  • Meze Tarifleri

  • Osmanlı Yemekleri

  • Pasta Tarifleri

  • Pilav Tarifleri

  • Pizza Tarifleri

  • Reçel Tarifleri

  • Salata Tarifleri

  • Sebze Yemekleri

  • Sitemizden Haberler

  • Sos Tarifleri

  • Tatlı Tarifleri

  • Tavuk Yemekleri

  • Turşu Tarifleri

  • Videolu Tarifler

  • Yahni Tarifleri

  • Yumurta Yemekleri

  • Yöresel Tarifler

  • Zeytinyağlı Yemekler

  • Çorba Tarifleri

  • Çoçuklar İçin

sulu kofte 1










SULU KÖFTE

Author: LUGAS // Category: köfte, sulu, tarif, tarif al


tarifal.blogspot.com sizin için sectiğimiz nefis yemek tariflerini eklemeye devam ediyoruz tarif al farkıyla tariflerimiz sizinle sulu kofte 4SULU KÖFTEMalzemeler

350 gr. yağsız  kıyma

1 adet orta boy soğan

1/2 çay bardağı pirinç

1/2 çay bardağı bulgur

2 adet patates

1 yemek kaşığı

1/2 çay bardağı sıvıyağ

Tuz, karbiber, kuru nane

Yeteri kadar su (6-7 su bardağı)

Yapılışı

Kıymamızın üzerine soğanımızı rendeliyelim. Pirincimizi, bulgurumuzu,çok az (1/2 çay kaşığı ) nanemizi, tuz ve karabiberimizi  ve 1 çay kaşığı salça ekleyip çok iyi yoğuralım, Misket büyüklüğünde yuvarlıyalım. Sıvı yağımızda kalan salçamızı kavuralım. Üzerine suyumuzu ekleyip kaynatalım. Kaynayan suyun içerisine köftelerimizi atalım. Köftelerimizle birlikte kaynamaya başlayan tenceremize küp küp doğradığımız patateslerimizi ilave edelim. Patatesler piştiğinde ateşten indirelim. Servis tabağına alığ afiyetle yiyelim.

SULU KÖFTENİN ŞİFASI

01. Kansızlığa faydalıdır.

02. İştah açar, tok tutucudur.





No comments:

Post a Comment