Monday, August 19, 2013

Beytip Kebap (Ev Usulü)



beytip kebap ev usulu 1






Sevgili Öznur’un günlüğünde rastladığım Beyti Kebap nefis nefis ve hem de kolay bir tarifi mutfağımıza kazandırdı. Teşekkürler ...






Beyti Kebap


(Tarif; 100de 100 Marifet )






• 5 tane lavaş ekmeği ( büyük ya da küçük olabilir, koyduğunuz kıyma miktarı kadar sayısı değişiyor )


• 1 yumurta


• 500 – 600 gr kıyma


• 1 kuru soğan


• 1 yemek kaşığı salça


• 2 yemek kaşığı sıvı yağ


• Karabiber


• Tuz


• Süzme yoğurt


• Domates


• Biber


sos


• 3 yemek kaşığı tereyağı


• 2 yemek kaşığı sıvıyağ


• 1-2 yemek kaşığı salça






Sıvıyağ ve küçük küçük doğranan soğan tavaya konup iyice çevrilir. Kıyma da eklenip iyice kavrulur. Salçası, tuzu ve isteğe göre karabiberi eklenip karıştırılır. Hafifçe ılıtılır.






Bir yumurta çırpılıp fırçayla lavaşların iç kısmına kıymayı tutması için sürülür. İstediğimiz kadar kıymayı lavaşa yayıp yavaş yavaş sarıp rulo yapılır. Rulo yaptıktan sonra kenarındaki boşlukları kesilir. İster fırına koymadan önce ister fırından çıkardıktan sonra 2 cmlik dilimler halinde kesilir. Fırından çıktıktan sonra kestim biraz sıcak oluyor ama peçeteyle tutarak daha kolay kesiliyor. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilip tabağa alınır. Domatesler ve biberler tavada yağda veya fırında közlenir. Tabağın ortasına süzme yoğurt ya da yoğurt konulur. Kebap dilimleri ve domatesler dizilir. Biberle süslenir. Sos malzemeleri tavaya konup biraz da su eklenerek karıştırılır. Tabağın üzerinde gezdirilir. Afiyetle yenir. Kesinlikle tavsiye edilir.


No comments:

Post a Comment