Saturday, August 24, 2013

EV USULÜ İSKENDER


ev usulu iskender 1


Fotoğraf çok net olmasada bu harika lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Elbette yine arşivden... Çok acı ama, bugünlerde böyle şeyler yemek benim için imkansız... ühüüü...





İskender kebabı sevenler evdeki imkanlarla yapmak isteyenler buyrun tarife...









MALZEMELER







  • Yarım kg dana biftek ( yada yağsız kemiksiz kırmızı et)





  • Yeterince tereyağ




Salçalı sos için








  • 3 Yemek kaşığı domates salçası





  • 1 yemek kaşığı tereyağ





  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ





  • Tuz





  • Sıcak su




Marine etmek için








  • 1 fincan zeytinyağ





  • 1 fincan süt





  • 1 ad kuru soğan rendesi





  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik






YAPILIŞI




Biftekler marine malzemesinde en az 2 saat dinlendirilir. Daha sonra etlerdeki marine malzemeleri temizlenip streç filme düzgünce sarılıp dondurucuya atılır. Donuk etler bıçakla çok ince ince dilimlenir. Teflon tavada pişirilir.




Etler pişerken salçalı sos için yağda salça kavrulur. Sıcak su ilave edilip kaynatılarak salçalı sos hazırlanır.




Öte yanda kebablık pideler küp küp doğranır. Servis tabağına alınır. Üzerine pişen etler yerleştirilir. Salçalı sos gezdirilir. En son tereyağ kızdırılıp üzerine dökülür. Arzuya göre yanında domates ve yoğurtla servis edilir. Afiyetle yenir...





No comments:

Post a Comment