Tuesday, August 20, 2013

PORTAKAL SULU KEK



portakal sulu kek 1






Çok soğuk istanbuldan  tüm  değerli misafirlerime sevgilerimi  gönderiyorum.Bugün dışarıya çıkmak zorundaydım inanılmaz bir soğuk vardı arkadaşlar,  sıcacık evimde soğuğun farkında değilmişim:))aslında sol kolumun  ağrısı sinyal veriyormuş  anlayana:))bugün ,akşam üzeri biraz daha iyiyim çok şükür.Hane halkı şu sıralar protestoda:))sebep; bloğumda yayınladığım lezzetleri  tekrar hazırlamıyormuşum hep yeni arayışlar içindeymişim,eski lezzetleri özlemişler:))haklılar aslında da ,yeniye yer vermezsem nasıl arşivimi geliştirebilirim ki değil mi:))


Portakal sulu  kek, blogumun  en acemi zamanlarında yazdığım ve fotoğrafladığım reçetelerinden eskilerden:)blog olmadan önce sıklıkla hazırlardım, enfes bir lezzet tavsiye ederim.


Çok kötü fotoğraflandığı için dikkatinizi çekmemiş olabilir:))


Ölçüleri  daha anlaşılır hale getirmeye çalıştım aynı zamanda elimden geldiğince tekrar fotoğrafladım.Eski  tarifime Buradan  bakabilirsiniz:)şimdi güncellenmiş hali ile  nasıl hazırlamışım işte reçete.


Hepinize sağlıklı ,huzurlu hafta sonları dilerim görüşmek üzere...
Malzemeler:

3 tane yumurta(küçükse 4 tane)

1/2 su bardağı toz şeker(1 su bardağı olabilir)

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı tepeleme un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şurubu İçin:

1 su bardağı portakal suyu(3-4 portakal)

2-3 portakal kabuğu rendesi

4-5 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanması:

Öncelikle şurup hazırlamakla başlayalım ki şurubumuz soğusun.Rendenin ince gözü ile portakalların

kabuklarını  rendeleyin ve suyunu sıkın.İçine  şekeride ilave ettikten sonra  ateş üzerinde karıştırarak şekerin erimesini sağlayın,iki üç taşım kaynayınca ateşten alın soğumaya bırakın.

Yumurtalar ile şekeri krema kıvamına kadar mikserle çırpın sonra sıvıyağı ilave edip homojen oluncaya kadar karıştırın.Unlu kısmı kendi arasında karıştırın ve eleyerek karışıma ekleyin.

Bütünleşinceye kadar karıştırıp yağladığınız 20 cm kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.Her zaman olduğu gibi kürdan veya bir bıçak ile pişip pişmediğini  kontrol edin ve fırından çıkarın.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız şurubu kaşık kaşık kek'e yedirmeye çalışın.Tercihan bir gün sonra  servis edilmesi uygun olur fakat aceleniz varsa bir iki saat sonra da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment