Monday, August 26, 2013

Tavuklu Sulu Köfte



 HEP TAVUK HEP TAVUK DEMEYİN :)))) EŞİNİZ ET YEMİYOR İSE TAVUKLU YEMEKLER YAPMAMIZ NORMAL DEMİ:)

MALZEMELER (4 kişilik)




  • 1 adet tavuk göğsü


  • 1 su bardağı ince bulgur


  • 1 adet yumurta

  • 1 tutam maydanoz


  • 1 adet küçük soğan

  • 1 küçük diş sarımsak


  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 çay kaşığı biber salçası

  • 1 çay bardağı un


  • tuz


  • karabiber


  • kimyon

  • nane





  • Doğrayıcınız var ise tavuk göğsünü,yumurtayı,maydanozu,ince bulguru,soğanı,sarımsağı tuz karabiber ve kimyonu hep birlikte içine atın ve incelene kadar çekin...

  • karışımı bir kaba alıp tekrar yoğurun ellerinize yapışacaktır :) bu normal...

  • ellerinizi suya batırarak minik topcuklar yapın (fındıktan iri olsun)

  • yayvan bi kabada unu döküp topcukları bunun içine atın...hem unlanıp birbirine yapışmaz hemde suyuna yoğunluk verir (eğer yemek için fazla geldiyse buzlukta uzun süre muhafaza edersiniz)

  • bir taraftan tenceremize az bir yağ koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurun sonra 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edin

  • salçalı suyumuz kaynarken minik tavuklu köfteleri içine atın ve kısık ateşte 10 dk kadar pişirin

  • Tencerenin altını kapattıktan sonra naneyi serpin ve servis yapın



     MİNİK TAVUK KÖFTELERİNİZİ FAZLADAN YAPARSANIZ BUZLUKTA HAZIR BİR YEMEĞİNİZ OLUR ....AFİYETLE:)))

No comments:

Post a Comment