Monday, August 26, 2013

SULU PATATES


sulu patates 1 Malzeme:

6 ad.patates

300 gr.kuşbaşı et

3 ad.köy biberi

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

3 çorba zeytinyağı

tuz - karabiber - kimyon

Patatesler soyulup yıkanır ve su içerisinde bırakılır. Kuşbaşı etler yıkanır 1 fincan su ile tencereye konur. Tuz, karabiber, kimyon ilave edilir. Suyunu çekince yağ konup kavrulur. Sulandırılmış salçalar eklenir. Biberler doğranır yıkanır ve tencereye konur. Tencereyi sallamak suretiyle 2-3 dakika karıştırılır. 3 su bardağı su ilave edilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşak bir hal alana kadar pişirilir. Ateşi söndürdükten sonra 10 dakika demlendirilir. Sıcak servis yapılır.

No comments:

Post a Comment