Wednesday, August 7, 2013

Urfa usulu semsek



urfa usulu semsek 1



urfa usulu semsek 2



urfa usulu semsek 3
İki gündür hamurlu tarifler yapıyorum buzluğuma koymak için hazırda olunca misafir geldiğinde çok kolay oluyor eh yapmışken bizde birazını da kızartalım yiyelim dedim ve işte tarifimiz

malzemelerimiz

hamur için

7 su bardağı un

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

iç harcı için

500 gr yağsız kıyma

1 adet kuru soğan

1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı isot veya pulbiber

1 tatlı kaşığı tuz

kızartmak için 3 su bardağı sıvıyağ

yapılışı


hamurumuzun tüm malzemesini derin bir kabın içinde karıştırıp yoğuralım üzerine bez örtelim dinlendirelim hamurumuz dinlenirken iç malzememizi hazırlayalım soğanımızı doğrayalım tenceremize kıymayı soğanı yağımızı koyup kavuralım kavrulan kıymamıza tuzunu pulbiberini karabiberi koyup karıştıralım ateşten alalım soğuması için başka bir kaba koyalım hamurumuzdan bezeler alarak istediğimiz büyüklükte yarım santim kalınlığında açalım hamurun bir tarafına kıymamızdan yeteri kadar koyalım çiğ börek gibi kapatalım tümünü bu şekil yapalım kızgın yağımızda kızartalım semseğimiz hazır afiyet olsun ( hamurunu sadece un su ve tuzla da yapabilirsiniz )



No comments:

Post a Comment