Saturday, August 10, 2013

MADEN SULU ÇATALLAR



maden sulu catallar 1


Malzemeler

1 kahve fincanı maden suyu

125 gr oda ısısında tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

3 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

alabildiği kadar un

üzeri için

1 yumurta sarısı

çörek otu

Yapılışı

Malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine bez örtüp yarım saat dinlendirin. Hamurdan erik büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde çubuk şekli verip iki ucunu birleştirip çatal şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısınmış fırında pişirin.


No comments:

Post a Comment