Annemin bayram ve ramazan sofralarından, bir tarif daha paylaşıyorum sizlerle..
KAYISILI İÇ İLAV (valide sultan usulü)
3 sb baldo prinç
2 adet yemeklik soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı şeker
1 sb tavuk suyu- 1 sb tavuk eti
8 adet kayısı kurusu ( ıslatmadık kuru doğradık ! )
4 sb ılık su
kuru nane,tarçın,2 adet karanfil,karabiber,tuz,çok az kimyon ve biraz muskat
1 pk kuş üzümü
1 pk fıstık
Yapılışı
-Ayıklanıp yıkanan prinçler hafif sıcak, tuzlu suda 30 dakika bekletilir
-30 dk. sonra iyice yıkanıp süzülmeye bırakılır.
-3 yk sıvıyağda doğranmış soğanlar pembeleştirilir ve tereyağ eklenerek ,prinçler ilave edilir
-beraber kavrulunca,üzüm-fıstık atılır-kayısılar içine doğranıp, tavukda eklenir
-arzu ettiğiniz miktarlarda,tuz ve tüm baharatları eklenir.
-tavuksuyu ve diğer 3 bardak ılık su eklenip ağzı kapatılır.
-pişince demlenen pilav dinlendirilir
-ve servise hazır olur.
AFİYET OLSUN.
Saturday, August 10, 2013
KAYISILI İÇ PİLAV (Valide Sultan Usulü )
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment