Saturday, August 10, 2013

KAYISILI İÇ PİLAV (Valide Sultan Usulü )



kayisili ic pilav valide sultan usulu 1 Annemin bayram ve ramazan sofralarından, bir tarif daha paylaşıyorum sizlerle..


KAYISILI İÇ İLAV (valide sultan usulü)

3 sb baldo prinç

2 adet yemeklik soğan

1 tatlı kaşığı tereyağ

1 çay kaşığı şeker

1 sb tavuk suyu- 1 sb tavuk eti

8 adet kayısı kurusu ( ıslatmadık kuru doğradık ! )

4 sb ılık su

kuru nane,tarçın,2 adet karanfil,karabiber,tuz,çok az kimyon ve biraz muskat

1 pk kuş üzümü

1 pk fıstık


Yapılışı

-Ayıklanıp yıkanan prinçler hafif sıcak, tuzlu suda 30 dakika bekletilir

-30 dk. sonra iyice yıkanıp süzülmeye bırakılır.

-3 yk sıvıyağda doğranmış soğanlar pembeleştirilir ve tereyağ eklenerek ,prinçler ilave edilir

-beraber kavrulunca,üzüm-fıstık atılır-kayısılar içine doğranıp, tavukda eklenir

-arzu ettiğiniz miktarlarda,tuz ve tüm baharatları eklenir.

-tavuksuyu ve diğer 3 bardak ılık su eklenip ağzı kapatılır.

-pişince demlenen pilav dinlendirilir

-ve servise hazır olur.




AFİYET OLSUN.



No comments:

Post a Comment