Malzemeler:
3 tane yumurta(küçük ise 4 tane)
11 yemek kaşığı un(1 tepeleme su bardağı)
11 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu,vanilya
1su bardağı sıvıyağ
Şurup için:
5 tane portakal suyu
3 tane portakal kabuğu rendesi
9 yemek kaşığı şeker
Hazırlanışı:
yumurtyı şeker ile iyice çırpın,sıvıyağ ilave edin çırpmaya devam edin daha sonra geriye kalan malzemeleri ilave edip unlu malzemeleri karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün.biraz sulu kalabilir ,önceden ısıtılmış fırında 170 derece ilk kokusu çıkınca 150 dereceye düşürün .Piştiği zaman servis tabağına alın üzerine soğuk şerbeti dökün.
portakal suyunun içine rendenin ince tarafı ile rendelenmiş portakal kabukları ve şeker beş dakika kadar kaynatılıp soğutulur.
No comments:
Post a Comment