Friday, November 8, 2013

Avcı Usulü Kuzu Eti Tarifi














AVCI  USULÜ KUZU ETİ










avci usulu kuzu eti tarifi 1
MALZEMELER

800 gr. kuzu sirti

500 gr. domates

400 gr. patates

1 adet sogan

5 dis sarmisak

4 çorba kasigi zeytinyagi

Defne yaprağı, tuz

YAPILIŞI

Eti büyük parçalar halinde dograyin, kabugu soyulmus soganlari halka

seklinde kesin, patatesleri soyup küp seklinde dograyin. Zeytinyagini bir

tavada isitin. Dilimlenmis 2 dis sarmisagi ekleyip, pembelesinceye kadar

kavurun. Kabi atesten indirin. Firin kabinin dibine soganlari yerlestirin,

üzerine kuzu eti ve patatesleri birer sira dizin. En üste domatesi yayin.

Üzerine kalan 3 dis sarmisagi koyup, tuzu serpin. Kabin üzerini alüminyum

folyo ile kapatin. Önceden 180 derece isitilmis firinda 30 dakika pisirin.

Kabin üzerindeki folyoyu çikarin, tekrar firina koyun. Arada bir karistirarak

20 dakika daha pisirin. Sicak olarak servis yapin.



No comments:

Post a Comment