Friday, November 15, 2013

Ev Usulü Kebap



ev usulu kebap 1


 Ramazan' da hiç olmadığı kadar et yemeği pişti bu yıl bizim evde. Normalde balık ağırlıklı olan soframız ete bıraktı yerini. Bunda  küçük beyin de artık et yemeye başlamış olması büyük etken tabii ki. 5 yaşına kadar gelip ağzına et sürmeyen bir çocuk olunca ilginç oldu biraz. Ben de bu hevesle geçen yıllardaki eksiklerini kapatayım istiyorum. Zaten kansızlık sorunu olan biri olarak da sevmesem de benim de yemem gerek. Bayram sonrası balıklara devam yine de :))






Her zaman büyük bir sorun gerçi ama Ramazan olunca insan daha bir fazla düşünüyor her akşam ne pişirsem diye. Dün sabah verdim Sofra Dergisini büyük adamın eline       '' bak, hangi tarifi istiyorsan onu yapayım bu akşam'' dedim. Uzun uzun baktı ve                 '' Ev Kebabı'' nda karar kıldı. Küçük bey yuvaya bırakılıp malzemeler alındı ve görev başına geçildi. Ohh ne kolaymış ya, ne yapacağını bilince alışveriş bile daha kolay oluyormuş. Bundan sonra birikmiş tüm dergileri, kitapları göz önüne çıkartıyorum. Hem yeni tarifler de denemiş olurum böylece.






Malzemeler:


4 parça antrikot


1 adet soğan


1 kg bostan patlıcanı


2 çorba kaşığı tereyağı


1 su bardağı süzme yoğurt


2 adet domates


2 çorba kaşığı zeytinyağı


4 adet sivribiber


tuz, karabiber


kızartmak için sıvıyağ







ev usulu kebap 2



Yapılışı:


1. Piyazlık doğranmış soğanları jülyen kesilmiş antrikotları, tuzu, sıvıyağ ve karabiberi karıştırıp bir gece buzdolabında bekletin.( ben vaktim olmadığı için 5 saat kadar bekletebildim)


2. Yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. ( bizimki biraz az pişmiş, herkes zevkine göre pişirebilir )


3. Patlıcanları ocağın üzerinde ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ezin. 1 çorba kaşığı tereyağı ile tencerede tuz ve karabiber ekleyip 5 dk kadar pişirin. Ocaktan alınca 2 çorba kaşığı süzme yoğurt ile karıştırıp kenara alın.


4. Domatesleri elma dilimi şeklinde kesip çok az sıvıyağ ile tavada sivri biberlerle birlikte soteleyin.


5. Patlıcanı servis tabağına alıp üzerine ızgara yaptığınız eti koyun. Yanında sotelenmiş domates, biberlerle ve yoğurtla servis yapın.






Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment